Lediga platser

Nedan hittar du de praktikplatser som är lediga just nu. Välj ut vilka annonser som du känner passar dig och gör en intresseanmälan genom att e-posta oss ditt personnummer samt platsnummer och kategori till: info@matchning.nu

Vi hör av oss först om du blir kallad på en företagsintervju. Se till att finnas tillgänglig på telefon. Håll dig uppdaterad genom att gilla Matchning.nu på Facebook eller besök ”Aktuellt”så håller du lätt koll på snabba annonser!

Har du redan fixat praktikplats på egen hand?

Ta i så fall kontakt med oss på info@matchning.nu eller på telefon 019-21 48 69. Då kan vi se till att din arbetsgivare också kan ta del av projektets erbjudande – dvs. att Örebro kommun och Arbetsförmedlingen står för kostnaden i upp till tre månader.


ADMINISTRATION/KONTOR

Plats 1
Företaget är en fullservicebyrå som arbetar med kvalificerad, resultatorienterad och effektiv marknadsföring och kommunikation som nu söker en receptionist/administratör. Du bör vara serviceminded, ha trevligt bemötande och ett gediget ordningssinne.

Plats 2
Vi söker dig som har en bra administrativ förmåga. Du ska ha väldigt goda datakunskaper (word, excel osv) och lätt att lära dig. Tjänsten innebär en hel del research, så det är viktigt att du har lätt till att hitta information snabbt. Du bör vara bra på att skriva, analysera och agera! Det är väldigt meriterande om du har akademisk bakgrund. Du ska ha bra samarbetsförmåga och vara flexibel. Vi kräver att man har bra struktur och planeringsförmåga. Som person måste du vara stresstålig, kreativ och lösningsfokuserad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Plats 3
Stort företag i logistikbranschen söker receptionist. Du kommer att ha varierande uppgifter såsom reception, post, göra iordning konferensrum osv. Du kommer att vara den första personen man möter på företaget så du bör vara trevlig och serviceinriktad.

Plats 4
Företag inom assistans söker receptionist. Du är ansiktet utåt och det är viktigt att du ansvarsfull och förstår innebörden av den sekretess företaget omfattas av. I den här rollen bör man vara utåtriktad, serviceinriktad och flexibel. Det är även viktigt att du har stor känsla för ordning och reda då arbetet innebär administration och planering av personal- och kundaktiviteter.

Plats 5
Vi söker efter en person som har erfarenhet av kundservice, är lösningsorienterad och har administrativ förmåga då arbetsuppgifterna innebär bland annat planering av städarnas schema, utföra besiktningar, svara på mejl och inkommande samtal av kunder mm. Erfarenhet av städ är meriterande men är inte ett krav. För att locka nya kunder är det bra om du har säljanda. Det viktigaste är att du är ansvarsfull, är bra på att bemöta kunder och kan planera. Du ska vara samarbetsvillig men även kunna arbeta själv. Vi kan alltid anpassa arbetsuppgifterna till det som du brinner för, så att du har viljan att utvecklas. Ett måste är dock att du ska kunna behärska svenska språket i både tal och skrift samt att du har körkort.

Plats 6
Vi söker efter en effektiv person som inte rädd att jobba med händerna! Personen ska vara snabb, produktiv och bra på att göra flera olika saker. Arbetsuppgifterna innebär bland annat körningar, olika ärenden som inköp, eventuell städning samt lite administrativt arbete. Du kommer vara ett stöd till resterande på kontoret, så det gäller att du är villig att lära dig nytt! Tjänsten utformas utefter dina kunskaper, kompetens och din vilja! Möjligheterna är oändliga!

Plats 7
Vi söker en person som har erfarenhet inom affärssystem. Vi behöver hjälp med att ta fram en rapport i ett nytt system vilket gör att erfarenhet av logistikflöden även är ett plus. Du behöver ha kunskap om Oracle SQL, PLSQL och förståelse för XML. Detta är ett krav för att du ska kunna utföra arbetet.

 


BUTIKSMEDARBETARE    

(praktikstopp 20171210 – 20180110)

Plats 1
Modebutik i Marieberg söker dig som är driven, lättlärd, social och har ett trevligt kundbemötande. Vanligt förekommande arbetsuppgifter i en klädbutik, t.ex. larma varor, daglig varuhantering och kundservice, städa upp galgar m.m.

Plats 2
Modebutik i city söker dig som är driven, lättlärd, social och har ett trevligt kundbemötande. Vanligt förekommande arbetsuppgifter i en klädbutik, t.ex. larma varor, daglig varuhantering och kundservice, städa upp galgar m.m.

Plats 3
Modebutik i city söker en medarbetare som vill lära sig hur allt fungerar i en butik. Du är serviceinriktad, har gott bemötande och är flexibel.

Plats 4
En utåtriktad, glad och framåt butiksmedarbetare sökes till livsmedelsbutik. Du bör vara van vid högt tempo, vara stresstålig, ta egna initiativ och ha ett bra kundbemötande då kunden prioriteras. Vi ser även att du är ansvarstagande, samarbetsvillig, generös och lojal mot företag och kollegor. Du bör tala god svenska och ej ha några synliga piercingar eller vara rökare. Beroende på avdelning gäller även förbjud mot smyckning och nagellack. Punktlighet är viktigt!
En plats: butiksmedarbetare.

En plats i bageri, erfarenhet är ett krav.

En plats i chark, erfarenhet är ett krav.

Plats 5
Servicehandelskedja med flera butiker i centrala Örebro söker sociala och utåtriktade personer med hög servicekänsla. Du ska vara självgående, stresstålig och flexibel. Som person är du handlingskraftig, positiv och offensiv. Du har god känsla för teamwork och gillar ett högt tempo. Kassavana är meriterande men inget krav.

Plats 6
Butik inom konfektyr söker butiksbiträde. Du är självgående, flexibel och har ett trevligt bemötande.

Plats 7

Välkänd butikskedja söker medarbetare

Som butikssäljare är din främsta uppgift att få kunden att trivas, känna sig välkommen och att se till de hittar rätt produkter och lösningar under sitt besök. På ett serviceinriktat sätt hjälper du våra kunder tillrätta genom att svara på frågor, berätta om våra produkter, betjäna kassan, sköta varupåfyllning etc. För att trivas hos oss tror vi att du en serviceinriktad, kvick, flexibel och lyhörd person som kan se till varje kunds unika behov. Ett tätt samarbete med kollegor och viljan att utvecklas tillsammans är vad som driver dig i ditt arbete. Viktigast är att du brinner för att möta och hjälpa våra kunder.

En plats i Örebro City och en plats på Marieberg Galleria.


Plats 8
Lokalt företag som arbetar med företag inom industri, bygg, service samt kommun och landsting. Vi söker en medarbetare till vår verkstad och butik på Aspholmen. Egenskaper som vi sätter värde på är att du är ansvarstagande, ordningsam, har intresse av att lära dig nya uppgifter och naturligtvis känner att reparation av maskiner är något för dig. Vi är ett familjärt gäng som ställer upp för varandra och gör arbetet trivsamt samt inspirerande. Körkort samt intresse för verktyg och teknik är meriterande.

 


HOTELL/CAFÉ/RESTAURANG        (praktikstopp 20171210 – 20180110)

Plats 1
Snabbmatskedja söker dig som är serviceinriktad, stresstålig och flexibel. I arbetet ingår bland annat att stå i kassa och att hantera beställningar av mat.

Plats 2
Café i Örebro söker ett cafébiträde med intresse för kundservice. Kassa, förbereda sallader/smörgåsar, plocka disk etc.


Plats 3
Ett företag inom fackhandeln behöver förstärka bemanningen i sitt café. Man vara en alert lagspelare som talar flytande svenska och hanterar huvudräkning. Tillika behöver man vara stresstålig, intresserad av service, ha en säljande personlighet och vara noggrann.

Plats 4
Populärt café i centrala Örebro söker ny medarbetare. Du bör ha erfarenhet inom café/restaurang. Arbetsuppgifter kommer bestå av servering, förberedelser, laga enklare rätter som tex sallader etc, renhållning, diskning.

Plats 5
Café i Örebro söker ett cafébiträde. Verksamheten sysslar med bakning av kaffe- och matbröd samt försäljning av bröd. Du bör ha känsla för kundservice.

 

 


MEDIA/KOMMUNIKATION

Plats 1
Företag i skivbranschen söker någon som kan digitalt; film, foto, sociala medier. Det kan även handla om att sortera och fixa på lagret.

Plats 2
Stiftelse som arbetar med ungdomar söker informatörer.

 

 


STÄD OCH UNDERHÅLL

 

 

 


SKOLA/VÅRD/OMSORG

Plats 1
Skola i Örebro söker sociala ungdomar som har intresse av att umgås med våra elever som är mellan 10-17 år, d.v.s. årskurs 4-9. Man kommer b.la röra sig bland eleverna på deras raster, inomhus och utomhus. Att vara en ”trygg” vuxen på skolan.

Plats 2
Vård och omsorgsboende i Örebro söker två personer som kan bistå med diverse sysslor. På boendet finns en utredning- och rehabiliteringsenhet, ett gruppboende för demenssjuka, ett vårdboende för demenssjuka och två vårdboenden för personer med omfattande vård och omsorgsbehov. Arbetet omfattar köksarbete, tvätta kläder och lakan, viss städning samt aktiviteter med de boende, exempelvis spela spel, högläsning, promenera.

 

 


LAGER/TRANSPORT

Plats 1 
Företag söker en person med B körkort som ska dela ut post omväxlande med cykel, moped och bil. Viktiga egenskaper är att du är en lagspelare som gillar utmaningar och ser möjligheter, är i bra fysisk form och tränar regelbundet och administrativt jobbar strukturerat och noggrant. Roterande arbetstider mellan 8.00-18.30.

Plats 2
Glad, trevlig och serviceminded person med B-körkort sökes för praktik på reservdelslager. Tjänsten består till stor del av att köra bil för att hämta reservdelar till våra mekaniker och även plocka upp reservdelar till vårt lager.

 


KREATIVT

Plats 1
Praktikant sökes för produktionsarbete bakom en teaterföreställning. Du behöver vara intresserad av att sy, måla och ha ett intresse för träslöjd. Kan du bygga är det en fördel, kunna arbeta kreativt och självständigt i det du gör. Har du vissa förkunskaper är det ett plus.

 

 


TEKNIK/MONTÖR

Plats 1
Serviceverkstad i Örebro söker en teknisk intresserad person med intresse för motorer och mekande.

 


 

ÖVRIGT

Plats 1
Klinik som jobbar med helhet och hälsa söker medarbetare. Arbetsuppgifterna är varierade men man arbetar bland annat med reklam, data, svara i telefonen, boka in kunder, lära sig om olika behandlingsformer och så vidare.