Lediga platser

Nedan hittar du de praktikplatser som är lediga just nu. Välj ut vilka annonser som du känner passar dig och gör en intresseanmälan genom att e-posta oss ditt personnummer samt platsnummer och kategori till: info@matchning.nu


Vi hör av oss först om du blir kallad på en företagsintervju.
Se till att finnas tillgänglig på telefon. Håll dig uppdaterad genom att gilla Matchning.nu på Facebook och Instagram.

Har du redan fixat praktikplats på egen hand?

Ta i så fall kontakt med oss på info@matchning.nu eller på telefon 019-21 48 69. Då kan vi se till att din arbetsgivare också kan ta del av projektets erbjudande – dvs. att Örebro kommun och Arbetsförmedlingen står för kostnaden i upp till tre månader.


ADMINISTRATION

Plats 1
Företag söker dig som har ett intresse för digital marknadsföring, appar, IT och systemutveckling. Du som person ska ha ett gott kundbemötande, vara social och självgående samt ha en utbildning inom systemutveckling eller liknande. Söker en programmerare med kunskap inom .NET, ReactNative eller AngularJS. Uppdraget går ut på att stötta i programmeringen av tjänsten Fairyscope.
Plats 2
Företag söker projektkoordinator eller administratör. Du bör vara en fena på officepaketet, kunna skriva och prata flytande på svenska och engelska. Socialt kompetent, driven, gilla att arbeta med eget ansvar och ensam men samtidigt tillhöra en grupp med tighta scheman och korta deadlines.
Plats 3
Trafikskola söker en person för receptionsarbete.

Din profil:

– Flexibilitet med problemlösningsinriktning, positiv, glad, ansvarstagande, tar eget initiativ och vill hjälpa företaget att utvecklas vidare
– Datavana (grundkunskaper krav)– skolan använder digital boknings och inskrivningssystem
– Språkkunskaper – svenska och engelska (krav), andra språk – merit

Introduktionstid/vecka erbjuds för att gå bredvid/ känna att ”jobbet känns rätt”

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
– kundbemötande, viktigast av alla uppgifter
– administrativa uppgifter som inskrivningar, bokningar kurser, körlektioner, prov, inköp
– kassa användning
– underhållande av lokalen vid behov, fixa fika för kunder, lättare städning.
Plats 4
Praktikant sökes som projektassistent.
Arbetsuppgifter är främst administration men även i viss mån informationsspridning och kontakt med medlemmar och samarbetspartners.

Kunskaper: office paketet främst excell, telefonvana, administration.
Andra viktiga egenskaper är ordningssinne och struktur samt socialkompetens.
Språkkunskaper i engelska och arabiska är meriterande men ej avgörande.


BUTIKSMEDARBETARE

Plats 1


HOTELL/CAFÉ/RESTAURANG

Plats 1
Livsmedelsbutik söker glada, serviceinriktade, arbetsvilliga medarbetare. Du bör vara van vid högt tempo, vara stresstålig, och ta egna initiativ. Vi ser även att du är ansvarstagande, samarbetsvillig, generös och lojal mot företag och kollegor. Du bör tala god svenska och ej vara rökare. Punktlighet är viktigt!

De platser de söker praktikanter inom är:

Bageri (konditor, bagare)
Café och färskvaror
Kolonial
Online-avdelningen. Här är körkort ett krav.

Krav på utbildning.
Plats 2
Café söker en serviceinriktad medarbetare, erfarenhet är meriterande. Sedvanliga arbetsuppgifter inom café såsom kassatjänst, plocka disk, göra i ordning smörgåsar och service mot kunder.
Plats 3
Restaurang i Örebro söker praktikant som köksbiträde. Sedvanliga arbetsuppgifter såsom förberedning av mat samt ta beställningar.
Plats 4
Praktikant sökes till café på en skola i Örebro. Bland uppgifterna ingår att brygga kaffe, bre mackor och hålla fräscht i caféet.
Plats 5
Restaurang söker ett köksbiträde som skall hålla rent i restaurangen, diska, förbereda mat, ta emot kunder samt stå i kassan. Du behöver vara en person som gillar att jobba i lag, då alla hjälps åt med de olika arbetsuppgifterna.
Plats 6 & 7
Två praktikanter sökes!

Ett köksbiträde där jobbet innefattar disk, städ, beredning och matlagning på nivå baserat på kunskap.
Praktiken innefattar inlärning på plats men utbildning eller viss köksvana är en fördel.
Lite svenska eller god engelska är önskvärt.
Tiderna är mest dagtid men helg och kväll kan förekomma.

Ett cafébiträde där jobbet innefattar disk, städ, servering, beredning av kaffe, ev kassa om vana och kunskap finns.
God svenska är önskvärt ute i cafét.
Tiderna är mest dagtid men helg och kväll kan förekomma.

”I båda fallen ser vi gärna att det finns ett genuint intresse att vilja komma till oss för att få kunskap och erfarenhet och bli del av vårt team.”


MEDIA/KOMMUNIKATION

Plats 1
Stiftelse som arbetar med ungdomar söker två stycken informatörer för sponsorarbetare. Man ska ha lätt att kommunicera via telefon och förklara syftet med jobbet. Målinriktad med en vilja att kunna fortsätta med en eventuell anställning.
Plats 2
Praktikant sökes till ett konsultbolag i Örebro som erbjuder tjänster inom affärsutveckling, säljutveckling och säljorienterad marknadsföring. Vi fokuserar på den svenska marknaden men driver även många uppdrag riktade till marknaderna i Danmark, Finland och Norge. I våra uppdrag hjälper vi kundernas säljorganisationer att bl.a. effektivisera säljprocessen genom identifiering av affärsmöjligheter.

Kunderna är till stor del internationella IT-bolag, som t.ex. Microsoft, Intel, Citrix, Google, m.fl.

Till vårt kontor i Örebro söker vi en medarbetare som talar och skriver svenska eller något av de andra nordiska språken. Tjänsten innebär att på uppdrag av konsultbolagets kunder bearbeta den svenska företagsmarknaden via telefon, med syftet att identifiera affärsmöjligheter och boka säljmöten.

Tjänsten innebär att prata med chefer inom framförallt IT, varför du måste känna dig bekväm med att prata med beslutsfattare. Du ska skriftligen kunna sammanställa viktig information, så goda kunskaper i skriven svenska är ett krav eller något av de andra nordiska språken.

Tjänsten kräver att du har god vana av att arbeta i Microsoft Office, primärt Word och Excel.

Eftergymnasial utbildning inom försäljning, marknadsföring eller management är meriterande, liksom goda kunskaper i engelska. Hos oss värdesätter vi engagemang och delaktighet. Vi söker medarbetare som vågar ta egna initiativ och som trivs i en resultatorienterad miljö.
Plats 3
Ett miljövänligt företag söker dig som behärskar digital annonsering.

Grafisk design eller webdesign.

Skriva texter och uppdatera sociala medier, ”influencer”.
Plats 4
Företag söker praktikant som vill arbeta med marknadsföring och sociala medier samt försäljningsstrategi på deltid.

De söker dig som är engagerad, ansvarstagande, positiv och positiv person som lätt växlar mellan arbetsuppgifter. Företaget är en mindre koncern med nu 5 ingående bolag.

Din uppgift blir att med tydliga budgetar arbeta fram en ökad försäljning och lönsamhet och uppbyggnad av varumärken. Du arbetar med uppföljning och statistik över resultat och lönsamhet samt marknadsanalys och marknadsundersökningar.


TEKNIK/MONTÖR

Plats 1
Företag söker en praktikant som ska arbeta i en verkstad med båtar. Du behöver ha en viss erfarenhet inom verkstadsarbete samt intresse för det.
Plats 2
Företag söker medarbetare för montering av undertak som består av bärverk i metall som man sedan plockar i undertaksplattor. Man ska kunna mäta och räkna samt läsa en ritning. Du bör vara händig och ha en känsla för hantverk.
Plats 3
Företag i närheten av Örebro söker dig som är tekniskt intresserad och vill arbeta med service, underhåll och reparation av maskiner. Som person behöver du vara praktiskt lagd med genuint teknikintresse, strukturerad, social och lugn. Du bör inte ha problem med att arbeta på höga höjder, då detta kan förekomma. Arbetet inkluderar resor, så ett krav är att du har körkort B. Du behöver behärska svenska och engelska. Du ska ha utbildning inom exempelvis automation, mekatronik, maskintekniker/mekaniker eller liknande, alternativt utbildning och/eller yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig och relevant.
Plats 4
Företag söker en person som ska leverera och montera kontorsmöbler till kunder i Örebro län. Som person bör du ha social kompetens då du träffar många kunder, och vara allmänt händig, ordningsam och ha förutsättning att bli självgående. Körkort är ett krav likaså att kunna tala bra svenska. Finns goda möjligheter till anställning efter praktik.
Plats 5
Företag söker en praktikant som ska arbeta som fordonsmekaniker för buss. Krav är att du ska ha utbildning som Fordonsmekaniker inom buss.


ÖVRIGT

Plats 1
Ett byggföretag söker en praktikant för arbete med att lägga tak. Meriterande om du har tidigare erfarenhet av byggnadsbranschen då du kommer arbeta på höga höjder. Företaget lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Plats 2
Två praktikanter sökes för arbete på en äventyrscentral. Företaget arbetar med aktiviteter i naturen, så som djursafari där guidade turer ges. De arbetar även med uthyrning av campingplatser, kanoter, kajak och cykeluthyrning mm. Arbetsuppgifterna är varierande, du kommer exempelvis arbeta med guidade turer samt viss administration där du bokar in kundbesök.
Det viktigaste är att du är intresserad av naturen och har ett kundfokus. Företaget ligger utanför Örebro. Det är meriterande om du har körkort men inget krav.
Plats 3
Skola i Örebro söker praktikanter som ”skolvärdar”. Som person bör du vara trygg, säker och lugn. Du ska även gilla att vara bland ungdomar då du kommer spendera mycket tid på rastgårdarna.
Plats 4
Ett miljövänligt serviceföretag söker en säljare. Meriter är viktiga, samt att du kan ta kontakt. Det finns möjlighet till anställning direkt.
Plats 5
Företag söker praktikant som har kunskap som onsite support inom IT. Alltså kunna supportera användare på plats och på telefon. Kunskap om hur man installerar, konfigurerar, Office365, antivirus etc. Du ska vara serviceminded, ta eget ansvar, kompetens inom IT drift (installation, konfiguration, brandväggar, servrar, fiber, etc).
Plats 6
Praktikant sökes till verkstad.

Du bör ha:

-Grundläggande verkstadskunskap
-God svets kunskap med mig/mag
-God datakunskap
-Ritnings kunskap
-B-körkort med tillgång till bil
-God social kompetens

Du bör även vara flexibel i arbetsuppgifter och vara stresstålig.