Lediga platser

Nedan hittar du de praktikplatser som är lediga just nu. Välj ut vilka annonser som du känner passar dig och gör en intresseanmälan genom att e-posta oss ditt personnummer samt platsnummer och kategori till: info@matchning.nu


Vi hör av oss först om du blir kallad på en företagsintervju.
Se till att finnas tillgänglig på telefon. Håll dig uppdaterad genom att gilla Matchning.nu på Facebook och Instagram.

Har du redan fixat praktikplats på egen hand?

Ta i så fall kontakt med oss på info@matchning.nu eller på telefon 019-21 48 69. Då kan vi se till att din arbetsgivare också kan ta del av projektets erbjudande – dvs. att Örebro kommun och Arbetsförmedlingen står för kostnaden i upp till tre månader.


ADMINISTRATION

Plats 1
Företag söker dig som har ett intresse för digital marknadsföring, appar, IT och systemutveckling. Du som person ska ha ett gott kundbemötande, vara social och självgående samt ha en utbildning inom systemutveckling eller liknande. Söker en programmerare med kunskap inom .NET, ReactNative eller AngularJS. Uppdraget går ut på att stötta i programmeringen av tjänsten Fairyscope.
Plats 2
Företag söker projektkoordinator eller administratör. Du bör vara en fena på officepaketet, kunna skriva och prata flytande på svenska och engelska. Socialt kompetent, driven, gilla att arbeta med eget ansvar och ensam men samtidigt tillhöra en grupp med tighta scheman och korta deadlines.


BUTIKSMEDARBETARE

Inga lediga platser just nu


HOTELL/CAFÉ/RESTAURANG

Inga lediga platser just nu


MEDIA/KOMMUNIKATION

Plats 1
Stiftelse som arbetar med ungdomar söker två stycken informatörer för sponsorarbetare. Man ska ha lätt att kommunicera via telefon och förklara syftet med jobbet. Målinriktad med en vilja att kunna fortsätta med en eventuell anställning.
Plats 2
Praktikant sökes till ett konsultbolag i Örebro som erbjuder tjänster inom affärsutveckling, säljutveckling och säljorienterad marknadsföring. Vi fokuserar på den svenska marknaden men driver även många uppdrag riktade till marknaderna i Danmark, Finland och Norge. I våra uppdrag hjälper vi kundernas säljorganisationer att bl.a. effektivisera säljprocessen genom identifiering av affärsmöjligheter.

Kunderna är till stor del internationella IT-bolag, som t.ex. Microsoft, Intel, Citrix, Google, m.fl.

Till vårt kontor i Örebro söker vi en medarbetare som talar och skriver svenska eller något av de andra nordiska språken. Tjänsten innebär att på uppdrag av konsultbolagets kunder bearbeta den svenska företagsmarknaden via telefon, med syftet att identifiera affärsmöjligheter och boka säljmöten.

Tjänsten innebär att prata med chefer inom framförallt IT, varför du måste känna dig bekväm med att prata med beslutsfattare. Du ska skriftligen kunna sammanställa viktig information, så goda kunskaper i skriven svenska är ett krav eller något av de andra nordiska språken.

Tjänsten kräver att du har god vana av att arbeta i Microsoft Office, primärt Word och Excel.

Eftergymnasial utbildning inom försäljning, marknadsföring eller management är meriterande, liksom goda kunskaper i engelska. Hos oss värdesätter vi engagemang och delaktighet. Vi söker medarbetare som vågar ta egna initiativ och som trivs i en resultatorienterad miljö.
Plats 3
Ett miljövänligt företag söker dig som behärskar digital annonsering.

Grafisk design eller webdesign.

Skriva texter och uppdatera sociala medier, ”influencer”.


TEKNIK/MONTÖR

Plats 1
Företag söker en praktikant som ska arbeta i en verkstad med båtar. Du behöver ha en viss erfarenhet inom verkstadsarbete samt intresse för det.
Plats 2
Företag söker medarbetare för montering av undertak som består av bärverk i metall som man sedan plockar i undertaksplattor. Man ska kunna mäta och räkna samt läsa en ritning. Du bör vara händig och ha en känsla för hantverk.
Plats 3
Företag i närheten av Örebro söker dig som är tekniskt intresserad och vill arbeta med service, underhåll och reparation av maskiner. Som person behöver du vara praktiskt lagd med genuint teknikintresse, strukturerad, social och lugn. Du bör inte ha problem med att arbeta på höga höjder, då detta kan förekomma. Arbetet inkluderar resor, så ett krav är att du har körkort B. Du behöver behärska svenska och engelska. Du ska ha utbildning inom exempelvis automation, mekatronik, maskintekniker/mekaniker eller liknande, alternativt utbildning och/eller yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig och relevant.
Plats 4
Företag söker en person som ska leverera och montera kontorsmöbler till kunder i Örebro län. Som person bör du ha social kompetens då du träffar många kunder, och vara allmänt händig, ordningsam och ha förutsättning att bli självgående. Körkort är ett krav likaså att kunna tala bra svenska. Finns goda möjligheter till anställning efter praktik


ÖVRIGT

Plats 1
Ett byggföretag söker en praktikant för arbete med att lägga tak. Meriterande om du har tidigare erfarenhet av byggnadsbranschen då du kommer arbeta på höga höjder. Företaget lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Plats 2
Två praktikanter sökes för arbete på en äventyrscentral. Företaget arbetar med aktiviteter i naturen, så som djursafari där guidade turer ges. De arbetar även med uthyrning av campingplatser, kanoter, kajak och cykeluthyrning mm. Arbetsuppgifterna är varierande, du kommer exempelvis arbeta med guidade turer samt viss administration där du bokar in kundbesök.
Det viktigaste är att du är intresserad av naturen och har ett kundfokus. Företaget ligger utanför Örebro. Det är meriterande om du har körkort men inget krav.
Plats 3
Ett miljövänligt serviceföretag söker en säljare. Meriter är viktiga, samt att du kan ta kontakt. Det finns möjlighet till anställning direkt.
Plats 4
Företag söker praktikant som har kunskap som onsite support inom IT. Alltså kunna supportera användare på plats och på telefon. Kunskap om hur man installerar, konfigurerar, Office365, antivirus etc. Du ska vara serviceminded, ta eget ansvar, kompetens inom IT drift (installation, konfiguration, brandväggar, servrar, fiber, etc).
Plats 5
Ett kontorshotell i Örebro söker en praktikant som en Piccolo – en person som kan ge en extra service till gäster/kunder.

Du ska vara en serviceinriktad person med glimten i ögat. Arbetsuppgifterna är varierade, såsom att hälsa gäster på kontorshotellet välkomna, åka med en bil som ska tvättas, samt vara behjälplig att lyfta in saker till kontoren.

B-körkort.