Lediga platser

Nedan hittar du de praktikplatser som är lediga just nu. Välj ut vilka annonser som du känner passar dig och gör en intresseanmälan genom att e-posta oss ditt personnummer samt platsnummer och kategori till: info@matchning.nu


Vi hör av oss först om du blir kallad på en företagsintervju.
Se till att finnas tillgänglig på telefon. Håll dig uppdaterad genom att gilla Matchning.nu på Facebook och Instagram.

Har du redan fixat praktikplats på egen hand?

Ta i så fall kontakt med oss på info@matchning.nu eller på telefon 019-21 48 69. Då kan vi se till att din arbetsgivare också kan ta del av projektets erbjudande – dvs. att Örebro kommun och Arbetsförmedlingen står för kostnaden i upp till tre månader.


ADMINISTRATION

Plats 1
Företag söker dig som har ett intresse för digital marknadsföring, appar, IT och systemutveckling. Du som person ska ha ett gott kundbemötande, vara social och självgående samt ha en utbildning inom systemutveckling eller liknande. Söker en programmerare med kunskap inom .NET, ReactNative eller AngularJS. Uppdraget går ut på att stötta i programmeringen av tjänsten Fairyscope.
Plats 2
Ett miljövänligt serviceföretag söker en serviceminded administratör/receptionist. Arbetsuppgifterna är sedvanliga inom administration, sköta faktureringar, och du kommer ha mycket kundkontakt samt att du behöver ha vana av att arbeta i Microsoft Office programmet.

Som person behöver du vara lösningsfokuserad och vana av att hantera flera projekt samtidigt. Du bör vara duktig på kundservice, samt ha ett trevligt sätt att vara på. Det är meriterande om du har utbildning från universitet.
Plats 3
Företag söker projektkoordinator eller administratör. Du bör vara en fena på officepaketet, kunna skriva och prata flytande på svenska och engelska. Socialt kompetent, driven, gilla att arbeta med eget ansvar och ensam men samtidigt tillhöra en grupp med tighta scheman och korta deadlines.
Plats 3
Ett av Sveriges snabbast växande profilföretag online söker praktikant för ordermottagning.
Du kommer under din praktik och eventuella anställning att ta emot och lägga in ordrar från kunder via email och ha en del telefonkontakt.

Personen bör vara:

1. Trevlig, tillmötesgående och serviceinriktad. Strukturerad och ordningsam.
2. Ha bra allmän datakunskap. Vi arbetar i corel draw så förkunskap i det programmet är meriterande men absolut inte ett krav, det går snabbt att lära sig.

Hos oss finns bra chans att få en fin roll där man som person kan växa och även göra karriär om drivkraften finns.


BUTIKSMEDARBETARE

Plats 1
Bensinstation söker en social och utåtriktad person med servicekänsla. Arbetsuppgifterna består av att plocka varor, tillaga mat och kassaarbete.

Som person ska du vara självgående, stresstålig och handlingskraftig. Du har god känsla för teamwork och gillar ett högt tempo. Tidigare erfarenhet av butik och kassavana är meriterande. Körkort är ett krav.


HOTELL/CAFÉ/RESTAURANG

Plats 1
Livsmedelsbutik söker glada, serviceinriktade, arbetsvilliga medarbetare. Du bör vara van vid högt tempo, vara stresstålig, och ta egna initiativ. Vi ser även att du är ansvarstagande, samarbetsvillig, generös och lojal mot företag och kollegor. Du bör tala god svenska och ej vara rökare. Punktlighet är viktigt!

De platser de söker praktikanter inom är:

Bageri (konditor, bagare)
Café och färskvaror
Kolonial
Online-avdelningen. Här är körkort ett krav.

Krav på utbildning.
Plats 2
Café söker en serviceinriktad medarbetare, erfarenhet är meriterande. Sedvanliga arbetsuppgifter inom café såsom kassatjänst, plocka disk, göra i ordning smörgåsar och service mot kunder.
Plats 3
Praktikant sökes för arbete som restaurangbiträde med diverse uppgifter. Kravet är att man är en alert, positiv, kundfokuserad, lagspelare som gärna sliter hårt som del i ett glatt gäng. Flytande svenska i tal och skrift.
Plats 4
Café i Örebro söker ett cafébiträde med intresse för kundservice. Kassa, förbereda sallader/smörgåsar, plocka disk etc.
Plats 5
Restaurang i Örebro söker praktikant som köksbiträde. Sedvanliga arbetsuppgifter såsom förberedning av mat samt ta beställningar.
Plats 6
Praktikant sökes till café på en skola i Örebro. Bland uppgifterna ingår att brygga kaffe, bre mackor och hålla fräscht i caféet.
Plats 7
Restaurang söker ett köksbiträde som skall hålla rent i restaurangen, diska, förbereda mat, ta emot kunder samt stå i kassan. Du behöver vara en person som gillar att jobba i lag, då alla hjälps åt med de olika arbetsuppgifterna.


LAGER

Plats 1
Varuplockspersonal

Fyra platser.

Arbetet kräver att man hanterar huvudräkning, är en pigg och alert lagspelare med positiv attityd till arbete och människor, uppskattar fysiskt ansträngande och rörliga arbetsdagar.

Många av kollegerna som arbetar och trivs hos oss är mål- och tävlingsinriktade med utpräglat ordningssinne och stark servicekänsla.

Flytande svenska i tal och skrift.

Utbildning får man hos arbetsgivaren.

Detta är deltidstjänster, ca 40% med utökade möjligheter.


MEDIA/KOMMUNIKATION

Plats 1
Stiftelse som arbetar med ungdomar söker två stycken informatörer för sponsorarbetare. Man ska ha lätt att kommunicera via telefon och förklara syftet med jobbet. Målinriktad med en vilja att kunna fortsätta med en eventuell anställning.
Plats 2
Praktikant sökes till ett konsultbolag i Örebro som erbjuder tjänster inom affärsutveckling, säljutveckling och säljorienterad marknadsföring. Vi fokuserar på den svenska marknaden men driver även många uppdrag riktade till marknaderna i Danmark, Finland och Norge. I våra uppdrag hjälper vi kundernas säljorganisationer att bl.a. effektivisera säljprocessen genom identifiering av affärsmöjligheter.

Kunderna är till stor del internationella IT-bolag, som t.ex. Microsoft, Intel, Citrix, Google, m.fl.

Till vårt kontor i Örebro söker vi en medarbetare som talar och skriver svenska eller något av de andra nordiska språken. Tjänsten innebär att på uppdrag av konsultbolagets kunder bearbeta den svenska företagsmarknaden via telefon, med syftet att identifiera affärsmöjligheter och boka säljmöten.

Tjänsten innebär att prata med chefer inom framförallt IT, varför du måste känna dig bekväm med att prata med beslutsfattare. Du ska skriftligen kunna sammanställa viktig information, så goda kunskaper i skriven svenska är ett krav eller något av de andra nordiska språken.

Tjänsten kräver att du har god vana av att arbeta i Microsoft Office, primärt Word och Excel.

Eftergymnasial utbildning inom försäljning, marknadsföring eller management är meriterande, liksom goda kunskaper i engelska. Hos oss värdesätter vi engagemang och delaktighet. Vi söker medarbetare som vågar ta egna initiativ och som trivs i en resultatorienterad miljö.
Plats 3
Ett miljövänligt företag söker dig som behärskar digital annonsering.

Grafisk design eller webdesign.

Skriva texter och uppdatera sociala medier, ”influencer”.


TEKNIK/MONTÖR

Plats 1
Företag söker en praktikant som ska arbeta i en verkstad med båtar. Du behöver ha en viss erfarenhet inom verkstadsarbete samt intresse för det.
Plats 2
Företag söker medarbetare för montering av undertak som består av bärverk i metall som man sedan plockar i undertaksplattor. Man ska kunna mäta och räkna samt läsa en ritning. Du bör vara händig och ha en känsla för hantverk.
Plats 3
Företag i närheten av Örebro söker dig som är tekniskt intresserad och vill arbeta med service, underhåll och reparation av maskiner. Som person behöver du vara praktiskt lagd med genuint teknikintresse, strukturerad, social och lugn. Du bör inte ha problem med att arbeta på höga höjder, då detta kan förekomma. Arbetet inkluderar resor, så ett krav är att du har körkort B. Du behöver behärska svenska och engelska. Du ska ha utbildning inom exempelvis automation, mekatronik, maskintekniker/mekaniker eller liknande, alternativt utbildning och/eller yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig och relevant.
Plats 4
Företag söker en person som ska leverera och montera kontorsmöbler till kunder i Örebro län. Som person bör du ha social kompetens då du träffar många kunder, och vara allmänt händig, ordningsam och ha förutsättning att bli självgående. Körkort är ett krav likaså att kunna tala bra svenska. Finns goda möjligheter till anställning efter praktik.
Plats 5
Företag söker en praktikant som ska arbeta som fordonsmekaniker för buss. Krav är att du ska ha utbildning som Fordonsmekaniker inom buss.


ÖVRIGT

Plats 1
Ett byggföretag söker en praktikant för arbete med att lägga tak. Meriterande om du har tidigare erfarenhet av byggnadsbranschen då du kommer arbeta på höga höjder. Företaget lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Plats 2
Två praktikanter sökes för arbete på en äventyrscentral. Företaget arbetar med aktiviteter i naturen, så som djursafari där guidade turer ges. De arbetar även med uthyrning av campingplatser, kanoter, kajak och cykeluthyrning mm. Arbetsuppgifterna är varierande, du kommer exempelvis arbeta med guidade turer samt viss administration där du bokar in kundbesök.
Det viktigaste är att du är intresserad av naturen och har ett kundfokus. Företaget ligger utanför Örebro. Det är meriterande om du har körkort men inget krav.
Plats 3
Skola i Örebro söker praktikanter som ”skolvärdar”. Som person bör du vara trygg, säker och lugn. Du ska även gilla att vara bland ungdomar då du kommer spendera mycket tid på rastgårdarna.
Plats 4
Företag söker praktikant för First Line Support
Har du ett stort intresse för datorer och en förmåga att pedagogiskt förklara tekniska problem? Beskriver du dig själv som serviceminded, social och analytisk? Då är det här tjänsten för dig!

Arbetsuppgifter:
Som medarbetare på företagets First Line Support jobbar du framför allt med kundsupport i form av användarfrågor men även mer tekniska frågor, felsökning och utredningar kring företagets egna programvaror/affärssystem (som de självklart utbildar dig i). Som First Line Support har du en viktig roll för deras kundföretag. Du kommer att ta emot ärenden av olika karaktär och komplexitet via telefon, mail och ärendehanteringssystem och din uppgift blir att utreda och lösa dem. Du kommer främst arbeta inom First Line support men ibland förekommer även support on-site och i second line.

Din profil:
– Gymnasial utbildning
– 1-3 års arbetslivserfarenhet av serviceyrke med kundkontakt
– Erfarenhet av support via telefon och mail
– Van att arbeta i flera olika IT-system
– Flytande svenska och engelska i tal och skrift
– Van att arbeta målinriktat i högt tempo
– Erfarenhet av att jobba i affärssystem (meriterande)

Vem är du?

Som person är det viktigt att du har god prioriteringsförmåga, logisk förståelse samt förmåga att koordinera många samtidiga uppdrag och att du tycker om att lära dig nya saker. Du är en duktig problemlösare och felsökare som förstår vikten av god dokumentation. För att trivas i rollen är det viktigt att du är prestigelös, pedagogisk och service-minded, då företaget tror på en nära dialog med sina användare.
Plats 5
Ett miljövänligt serviceföretag söker en säljare. Meriter är viktiga, samt att du kan ta kontakt. Det finns möjlighet till anställning direkt.
Plats 6
Företag söker praktikant som har kunskap som onsite support inom IT. Alltså kunna supportera användare på plats och på telefon. Kunskap om hur man installerar, konfigurerar, Office365, antivirus etc. Du ska vara serviceminded, ta eget ansvar, kompetens inom IT drift (installation, konfiguration, brandväggar, servrar, fiber, etc).