Lediga platser

Nedan hittar du de praktikplatser som är lediga just nu. Välj ut vilka annonser som du känner passar dig och gör en intresseanmälan genom att e-posta oss ditt personnummer samt platsnummer och kategori till: info@matchning.nu


Vi hör av oss först om du blir kallad på en företagsintervju.
Se till att finnas tillgänglig på telefon. Håll dig uppdaterad genom att gilla Matchning.nu på Facebook och Instagram.

Har du redan fixat praktikplats på egen hand?

Ta i så fall kontakt med oss på info@matchning.nu eller på telefon 019-21 48 69. Då kan vi se till att din arbetsgivare också kan ta del av projektets erbjudande – dvs. att Örebro kommun och Arbetsförmedlingen står för kostnaden i upp till tre månader.


ADMINISTRATION

Plats 1
Företag söker dig som har ett intresse för digital marknadsföring, appar, IT och systemutveckling. Du som person ska ha ett gott kundbemötande, vara social och självgående samt ha en utbildning inom systemutveckling eller liknande. Söker en programmerare med kunskap inom .NET, ReactNative eller AngularJS. Uppdraget går ut på att stötta i programmeringen av tjänsten Fairyscope.
Plats 2
Ett miljövänligt serviceföretag söker en serviceminded administratör/receptionist. Arbetsuppgifterna är sedvanliga inom administration och du kommer ha mycket kundkontakt samt att du behöver ha vana av att arbeta i Microsoft Office programmet.

Som person behöver du vara lösningsfokuserad och vana av att hantera flera projekt samtidigt. Det är meriterande om du har utbildning från universitet.


MEDIA/KOMMUNIKATION

Plats 1
Stiftelse som arbetar med ungdomar söker två stycken informatörer för sponsorarbetare. Man ska ha lätt att kommunicera via telefon och förklara syftet med jobbet. Målinriktad med en vilja att kunna fortsätta med en eventuell anställning.
Plats 2
Praktikant sökes till ett konsultbolag i Örebro som erbjuder tjänster inom affärsutveckling, säljutveckling och säljorienterad marknadsföring. Vi fokuserar på den svenska marknaden men driver även många uppdrag riktade till marknaderna i Danmark, Finland och Norge. I våra uppdrag hjälper vi kundernas säljorganisationer att bl.a. effektivisera säljprocessen genom identifiering av affärsmöjligheter.

Kunderna är till stor del internationella IT-bolag, som t.ex. Microsoft, Intel, Citrix, Google, m.fl.

Till vårt kontor i Örebro söker vi en medarbetare som talar och skriver svenska eller något av de andra nordiska språken. Tjänsten innebär att på uppdrag av konsultbolagets kunder bearbeta den svenska företagsmarknaden via telefon, med syftet att identifiera affärsmöjligheter och boka säljmöten.

Tjänsten innebär att prata med chefer inom framförallt IT, varför du måste känna dig bekväm med att prata med beslutsfattare. Du ska skriftligen kunna sammanställa viktig information, så goda kunskaper i skriven svenska är ett krav eller något av de andra nordiska språken.

Tjänsten kräver att du har god vana av att arbeta i Microsoft Office, primärt Word och Excel.

Eftergymnasial utbildning inom försäljning, marknadsföring eller management är meriterande, liksom goda kunskaper i engelska. Hos oss värdesätter vi engagemang och delaktighet. Vi söker medarbetare som vågar ta egna initiativ och som trivs i en resultatorienterad miljö.


TEKNIK/MONTÖR

Plats 1
Företag söker en praktikant som ska arbeta i en verkstad med båtar. Du behöver ha en viss erfarenhet inom verkstadsarbete samt intresse för det.
Plats 2
Företag söker medarbetare för montering av undertak som består av bärverk i metall som man sedan plockar i undertaksplattor. Man ska kunna mäta och räkna samt läsa en ritning. Du bör vara händig och ha en känsla för hantverk.
Plats 3
Företag i närheten av Örebro söker dig som är tekniskt intresserad och vill arbeta med service, underhåll och reparation av maskiner. Som person behöver du vara praktiskt lagd med genuint teknikintresse, strukturerad, social och lugn. Du bör inte ha problem med att arbeta på höga höjder, då detta kan förekomma. Arbetet inkluderar resor, så ett krav är att du har körkort B. Du behöver behärska svenska och engelska. Du ska ha utbildning inom exempelvis automation, mekatronik, maskintekniker/mekaniker eller liknande, alternativt utbildning och/eller yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig och relevant.
Plats 4
Företag söker en person som ska leverera och montera kontorsmöbler till kunder i Örebro län. Som person bör du ha social kompetens då du träffar många kunder, och vara allmänt händig, ordningsam och ha förutsättning att bli självgående. Körkort är ett krav likaså att kunna tala bra svenska. Finns goda möjligheter till anställning efter praktik.
Plats 5
Företag söker en praktikant som ska arbeta som fordonsmekaniker för buss. Krav är att du ska ha utbildning som Fordonsmekaniker inom buss.


ÖVRIGT

Plats 1
Ett hantverksbryggeri söker dig som är intresserad av att vara en del av produktionen av alkoholhaltig dryck. Du bör vara driven, lättlärd, social och ha ett trevligt kundbemötande.
Plats 2
Ett byggföretag söker en praktikant för arbete med att lägga tak. Meriterande om du har tidigare erfarenhet av byggnadsbranschen då du kommer arbeta på höga höjder. Företaget lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Plats 3
Två praktikanter sökes för arbete på en äventyrscentral. Företaget arbetar med aktiviteter i naturen, så som djursafari där guidade turer ges. De arbetar även med uthyrning av campingplatser, kanoter, kajak och cykeluthyrning mm. Arbetsuppgifterna är varierande, du kommer exempelvis arbeta med guidade turer samt viss administration där du bokar in kundbesök.
Det viktigaste är att du är intresserad av naturen och har ett kundfokus. Företaget ligger utanför Örebro. Det är meriterande om du har körkort men inget krav.
Plats 4
Skola i Örebro söker praktikanter som ”skolvärdar”. Som person bör du vara trygg, säker och lugn. Du ska även gilla att vara bland ungdomar då du kommer spendera mycket tid på rastgårdarna.