CV och Personligt Brev

Behöver du lite hjälp på traven för hur du ställer upp ett CV? Tips på hur du når arbetsgivaren med ett genomtänkt personligt brev? Vi har skrivit ner lite riktlinjer som förhoppningsvis hjälper dig att komma igång!

CV

Ett CV måste vara lättöverskådligt. Det har tydliga rubriker som utbildning, arbetslivserfarenhet och är uppställt i kronologisk ordning med de senaste erfarenheterna först. Vi rekommenderar också att du sparar ditt CV i pdf-format, så att det ser likadant ut på alla enheter. Här nedan finns ett CV-exempel på två sidor (klicka på bilderna för förstoring):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Personligt brev

Ditt personliga brev är en mycket viktig del av din jobbansökan. Inledningen ska vara anpassad för varje jobb du söker och ge en snabb och tydlig bild av varför du är rätt för tjänsten och företaget. Förklara varför du är intresserad av den tjänst du söker utifrån annonsen. Här nedan finns även fler tips (klicka på biden för förstoring):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att tänka på inför en intervju

Har du blivit kallad till en intervju hos en arbetsgivare? Grattis! Här har vi på Matchning ett par tips på vad du bör tänka på inför intervjun (klicka på bilden för förstoring):